Annica Dahlin

Tantra, en Djupdykning i Livsenergi och Intimitet.


Välkommen till en resa där vi utforskar det mystiska och ibland missförstådda konceptet Tantra. I detta blogginlägg kommer vi kika närmare på vad Tantra verkligen innebär, dess historia och hur det kan berika varje individs liv och våra relationer.

Vad är Tantra?

Tan, betyder expansion. Tra, betyder medvetande
Tantra är en gammal filosofi och praxis som har sina rötter i hinduismen och buddhismen. Det sträcker sig långt bortom bara fysisk intimitet och omfattar en holistisk syn på människans existens. I grund och botten handlar Tantra om att omfamna och använda livsenergi för personlig tillväxt och upplevelse av ökad närvaro, expansion av livkraft och en ökad känsla av att vara levande i ditt eget liv.

Historisk Bakgrund:
Tantra har en rik historia som sträcker sig över tusentals år. Ursprungligen utvecklades det som en andlig praxis för att uppnå enhet och harmoni med det gudomliga. Med tiden utvecklades olika grenar av Tantra, inklusive de som fokuserade på sexuell energi som en väg till andlig insikt.

Tantra och Intimitet
I dagens samhälle associeras Tantra ofta med sexuell intimitet, men dess kärna går långt utöver det fysiska. Genom att öva Tantra kan par fördjupa sin emotionella kontakt och intimitet och närma sig varandra på ett mer medvetet sätt. Det handlar om närvaro, kommunikation, sårbarhet, frihet och kärlek och att släppa taget om förutfattade meningar och målfokus.

Praktiska Övningar
-Meditation: Tantra inkluderar olika meditationstekniker för att öka medvetenheten och närvaron.
– Andningsövningar: Att integrera medveten andning hjälper till att öppna upp energiflödet.
– Massage och Beröring: Utforska sinnlig beröring för att fördjupa förbindelsen med din partner.

OBS, Professionell utbildning:
Jag har under många år utvecklat en Tantrisk Meditations lärarutbildning, för dig som redan är terapeut, yoga & meditations lärare osv. och vill ta dig själv & din profession till nästa nivå. Självklart är du välkommen även för enbart din egen utveckling”.

Utmaningar och Missförstånd
Tantra har ibland missuppfattats och förväxlats med ren sexualitet. Det är viktigt att förstå att den sexuella aspekten av Tantra är en del av en större helhet och kräver ömsesidighet, djupt inkännande, kommunikation och samtycke.

Avslutning
Tantra erbjuder en väg till djupare kontakt med dig själv, närhet och en djupare förståelse för livets energi. Genom att omfamna olika av dessa principer kan vi skapa en rikare och mer meningsfull existens. Utforska, lär och öppna ditt hjärta för möjligheterna som Tantra kan erbjuda. Och se vad som passar dig.

Registrera dig här för att få
e-postmeddelande när det publicerats ett nytt blogginlägg

Inga andra e-postmeddelanden skickas.
Läs vår integritetspolicy för mer info.